Oplev fortiden i nutiden

Tidsrejsen er blevet til med støtte på 16 mio. kroner fra Nordea-fonden, og som resultat af et helt nyt samarbejde mellem Randers Regnskov, Randers Kommune og Museum Østjylland

Et anderledes eventyr venter i vores 22.000 m2 store udendørs område Tidsrejsen, hvor vi tager dig med på en spændende rejse tilbage i tiden og møder nogle af de dyr, planter og folkeslag, der engang levede her på egnen, men ikke gør det længere. Alt sammen med legen i fokus og i autentiske rammer inspireret af forskellige tidsnedslag, der spænder fra før sidste istid til nu...ja, endda ind i fremtiden!

Tidsrejsen guider dig også ud til helt konkrete lokaliteter i Randers Kommune, hvor du kan opleve spor fra fortidens og fremtidens Danmark. Med Tidsrejsen ønsker vi nemlig at inspirere flere danskere til at komme ud i det fri og opdage, hvor fantastisk og varieret Danmarks dyre- og planteliv har været gennem tiden.

Se de store sletter før isen kom

Rejsen starter lige før sidste istid, hvor gigantiske træer på størrelse med et 30 etagers højhus tronede op i landskabet

– har du mod på at klatre op i et af dem?

Dengang vekslede landskabet mellem tætte skove og store åbne sletter, hvor neandertalere og hulehyæner levede side om side. Hulehyænen uddøde for mange år siden men lever på en måde videre i sin nære slægtning, den plettede hyæne, som du kan møde på klos hold.

Mød katten i det kolde nord

Vi besøger også bondestenalderen, hvor befolkningen blev mere fastboende, og hvor den europæiske los stadig var en hyppig gæst i de danske skove. Rejsen fortsætter til jernalderen, hvor det ikke var unormalt at ende sine dage i offermosen

– så træd varsomt, når du går gennem den!

Tag til tamdyrenes tid

Tidsrejsen bringer dig også til nutidens Danmark og en helt ny gruppe dyr – tamdyrene! Disse er særligt udviklede udgaver af deres vilde forfædre med "ekstraudstyr" som ekstra ribben, enorme yvere og store øjne. Træk der kommer det mærkværdige menneskedyr til gode.

Du vil møde geder, grise og køer og endda klappe nogle af dem! For de mindste er her også rig mulighed for at brænde krudt af på den hyggelige legeplads ved bondegården.

Nyhed 2023: Istiden

Vi befinder os i slutningen af sidste istid. En flere kilometer tyk gletsjer har dækket det meste af Danmark i årtusinder men er nu ved at smelte bort, og tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.

I årets store nyhed ISTIDEN kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)