Undersøg de sagnomspundne tempelruiner i Asien

Gå på opdagelse i den 700 m2 store Asienkuppel, der med sine smukke relieffer og kæmpestatuer leder tankerne hen på den sagnomspundne ruinby Angkor i Cambodja til tonerne af gibbonabernes sang og de brusende vandfald.

På din vej gennem tempelruinerne kan du bl.a. møde komodovaranen, der ikke alene er verdens største men også en af de mest berygtede øgler.

Abeskøn sang

Morgen, middag og aften bryder gibbonaberne ofte ud i højlydt korsang, så alle de andre dyr i junglen kan høre, hvis territorie de er ved at trænge ind på.

Vidste du, at gibbonabernes sang kan høres på flere kilometers afstand?

Verdens største øgle

Komodovaranen kan nå en størrelse på næsten 3 meter og veje op til 165 kg – den er dermed verdens største øgle. Ikke nok med det har den en jagtteknik, der kan virke noget barbarisk: Den sniger sig ind på byttet, bider det og venter tålmodigt på, at det omkommer af den cocktail af gift og bakterier, biddet leverer. Dette kan tage adskillige dage!

Tempelruinerne i Asien

Vidste du, at inspirationen til tempelruinerne i Asien er hentet i Angkor, Cambodja? Angkor er i vore dage en stor ruinby i det nordlige Cambodja. Byen var oprindeligt centrum i Angkor riget, hvor Khmerfolket regerede fra 800-tallet til 1431. Herefter blev byen forladt og templerne opslugt af den frodige regnskov – hvorfor ved man ikke.

Må du bare vide mere?

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)