Tigerspademalle

Pseudoplatystoma fasciatum

Tigerspademallen er en agressiv rovfisk, der lever af at spise andre fisk, krebsdyr og hvad den ellers kan komme i nærheden af.

Biologi

Tigerspademallen har fået sit navn på grund af sit udseende. Navnet tiger skyldes de sorte tigerstriber, som den har ned langs kroppen. Disse striber viser sig dog først, når mallen er over 10 cm lang. Navnet spade refererer til mallens hovedfacon, som er spidst og affladet og ligner lidt faconen på en spade.

Den har ikke et ret godt syn, men har en god lugtesans. De lever i mudret vand og må i stedet finde sin mad ved hjælp af de lange føletråde, den har om munden. Disse tråde bruges både til at føle og smage.

Relation til mennesker

Tigerspademaller kan af og til købes hos dyrehandlere. De sælges som små unger på få centimeter. Det er ikke altid, man bliver informeret om, at disse fisk bliver over 1 meter lange og derfor stiller store krav til størrelsen af akvariet, hvor de skal bo. Det er altid en god ide at sætte sig godt ind i, hvad det er for en fisk, man anskaffer sig, før det er for sent.

Mange af de Sydamerikanske maller bliver anset som spisefisk. Også tigerspademallen er at finde på menukortet. Efter sigende er det tigerspademalle, man får, hvis man bestiller "Dorada" og det skulle smage dejligt.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)