Strålesnog

Elaphe radiata

Den asiatiske strålesnog er berygtet verden over for sit hidsige temperament. Strålesnogen er dog hverken giftig eller på anden måde farlig for os mennesker, så der er heldigvis intet at frygte.

Biologi

På trods af at strålesnogen hverken er giftig eller på anden måde farlig for os mennesker, er den berygtet verden over for sit hidsige temperament. Når denne smukke slange føler sig den mindste smule truet, rejser den sig op og danner et S med halsen samtidig med, at halsen pustes op, og munden åbnes på vidt gab. På denne måde syner strålesnogen stor og farlig overfor andre rovdyr, der derfor ofte stikker ”halen mellem benene” og opgiver tanken om at æde den.

Strålesnogen er enormt hurtig og tøver ikke med at angribe. Hvis strålesnogen har set sig ond på en fjende eller en rival, er den kendt for at forfølge denne i et godt stykke tid, mens den gentagne gange forsøger at sætte tænderne i fjenden eller rivalen. Strålesnogen er som sagt ikke giftig men kan, når den føler sig voldsomt truet, udskille et sekret, der virker generende på andre dyr.

Relation til mennesker

Grundet strålesnogens hidsige temperament, bruger man dem ofte i shows i asiatiske lande, hvor en slangetæmmer først bilder turisterne ind, at strålesnogen er en giftig kobraslange (når snogen puster sig op, kan den med lidt god fantasi godt ligne en kobra), hvorefter han lader sig bide af den, hvilket sender et gys gennem publikum.

Strålesnog

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)