Sort piratfisk

Myleus pacu

I Randers Regnskov lever de sorte piratfisk sammen med søkøerne i den store sø i Sydamerikakuplen. Sorte piratfisk er hovedsageligt vegetarer. I Randers Regnskov bliver de sorte piratfisk fodret dagligt med forskellige frugter og nødder. Nødderne knækker de med deres stærke kæber, spiser nødden og spytter skallerne ud igen. De spiser også gerne insekter og kødstykker, hvis de får mulighed for det.

Biologi

Den sorte piratfisk kaldes også for pacu, og den er i familie med den røde piratfisk. Den sorte piratfisk er dog ikke en rovfisk ligesom sin slægtning, men lever af de store mængder frugter, frø og nødder, der falder ned i vandet fra træerne langs Amazonfloden.

Det er kun den halvdel af året, hvor skoven bliver oversvømmet af flodvand, at den sorte piratfisk har adgang til de nedfaldne frugter og frø. Den anden halvdel af året må den tære på sine fedtreserver, da den ikke er i stand til at finde en tilstrækkelig mængde føde i selve floden.

 

Relation til mennesker

Den sorte piratfisk er en meget velegnet spisefisk. Når der er oversvømmelse i skoven, sejler de lokale ud i kanoer og fisker efter sorte piratfisk. De finder et træ med modne frugter eller nødder, da den sorte piratfisk holder til i nærheden af en fødekilde. Fiskeren kaster sten i vandet for at efterligne lyden af frugt, der falder i vandet og fanger fiskene i net, som de sætter ud. Der er mad til mange dage, når man fanger en stor sort piratfisk, da de kan veje op til 25 kg.

 

Den sorte piratfisk kaldes også for den sorte pacu.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)