Rødøjet Løvfrø

Agalychnis callidryas

Løvfrøerne fødder ser anderledes ud end de fleste andre frøer. I stedet for at have svømmehud mellem tæerne, har løvfrøerne adskilte tæer med sugekopper. Disse sugekopper gør, at løvfrøerne kan suge sig fast på glatte overflader som blade, grene og endda også på glas.

Biologi

Denne frø er meget farverig og er nataktiv. Om dagen sidder den på bladene og er næsten umulig at få øje på. Det skyldes, at den gemmer de blå, lilla og orange farver den har på siderne med de grønne bagben og forben. Desuden trækker den de orange tæer ind under kroppen og lukker de blodrøde øjne. Når den sidder sådan er den helt grøn på et grønt blad og meget godt kamufleret. Bliver den forskrækket om dagen, åbner den øjnene og en eventuel fjende vil sandsynligvis blive overrasket over de blodrøde øjne og tøve længe nok til, at frøen kan hoppe i sikkerhed.

Hanner er oftest mindre end hunnerne, men ellers er farverne ens. De flotte grønne farver kan dog ændres til mørke brunlige farver, alt afhængigt af situationen. Ungerne er også brune indtil de bliver kønsmodne.

Relation til mennesker

Den rødøjede løvfrø er en økologisk vigtig art ligesom mange andre frøarter. Det skyldes at frøerne hurtigere reagerer på forurening og ændringer i deres levesteder end andre dyr. Derfor bruges frøerne som indikator arter, der advarer os mennesker om miljøændringer i et habitat.

Den rødøjede løvfrø er også et populært "kæledyr" på grund af dens smukke udseende.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)