Rødhalset jorddue

Gallicolumba rufigula

Den lille rødhalsede jorddue er som navnet fortæller en jordlevende due. Den er grå og blå på ryggen og gul på brystet. Når man ser den fra oven, er den godt kamoufleret mod skovbunden. Det gule bryst gør, at duerne kan se hinanden og kan kommunikere med hinanden. I Randers Regnskov lever den rødhalsede jorddue frit i Asienkuplen. De kan være svære at se, når de sidder stille, men når de bevæger sig ses det gule bryst tydeligt. Man ser dem ofte på skovbunden eller sovende på en gren.

Biologi

Der findes over 300 arter af duer. Duen har altid haft en symbolværdi. Oftest symboliserer duen fred. Det kommer sig af, at Noah efter syndfloden slap en hvid due fri for, at den skulle finde land. Duen kom tilbage med en olivengren i næbbet. Noah vidste da, at der var land i nærheden, og at det var begyndelsen på en ny fredsfyldt tilværelse.

Alle duer har en tæt kropsbygning, en kort hals og et kort smalt næb. Deres reder er ofte dårligt håndværk. De laver en platform af nogle pinde. Det ser meget rodet og uholdbar ud. De lægger oftest 2 æg og begge forældre hjælpes ad med at passe ungerne.

 

Relation til mennesker

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)