Pristella

Pristella maxillaris

Pristellaen lever i en stor biflod til Amazonfloden. I denne biflod er vandet helt mørkebrunt som tevand. Det mørke vand er mere surt end cola, men samtidigt lige så kemisk rent som destilleret vand. Vandet er mørkt, da døde træer og andre døde plantedele farver vandet. De døde plantedele ophobes i vandet, da der kun er få mikroorganismer såsom svampe og bakterier til at sørge for nedbrydningen. Pristellaen kan ligesom andre fisk fra sortvandsfloder, bedst klare sig i dette mørke vand.

Biologi

Pristellaen er en lille fisk, der kan blive op til 5 cm lang. De lever hovedsageligt af små orme, krebsdyr og insekter. Hunnerne er større end hannerne. Hannerne er mere torpedoformede og tydeligt slankere.

Det kan være svært at få pristellaen til at danne par. I fangenskab er de meget selektive, når de skal vælge deres partner. Lykkes det kan en hun lægge mellem 3-400 æg af gangen. I naturen lægges æggene mellem rødder og grene under vandet. Her er der mindre risiko for, at æggene bliver spist af andre fisk.

Relation til mennesker

Pristellaen er en meget populær akvariefisk. Den er meget hårdfør, meget tolerant og det er en meget rolig art. Desuden er det en flot lille fisk med nogle delikate farver. Den kaldes også for X-ray fisk, da den er delvist gennemsigtig, hvilket gør det svært for rovfisk at få øje på den.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)