Pansermalle

Corydoras agassizii

Pansermallen er pansret på det meste af kroppen med store skælplader. Dette forsvar gør, at den er svær at spise, da det kan være svært at få hul på den. De lever i store stimer i amazonfloden, hvor de roder rundt i bundlaget efter føde. De har små skægtråde omkring munden, som de bruger til at føle og smage sig frem og på den måde identificerer fødeemner.

Biologi

De fleste fisk kan ikke blinke med øjnene, men det kan pansermallen. Den har nemlig øjenlåg. Det er nødvendigt for den at have en måde at rense sine øjne på efter at have rodet rundt i den mudrede flodbund. Ved at blinke med øjenlågene kan de rense dem for sand og andet skidt.

Pansermallerne yngler i forbindelse med regntidens begyndelse. Når floderne oversvømmer skoven, kan de svømme ind mellem træerne og lægge deres æg på blade under vandet. Hunnen lægger klisterede ægklatter på undersiden af bladene. Fordelen ved at yngle i regntiden er, at det er en periode med masser af mad til både forældre og unger.

Relation til mennesker

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)