Øksefisk

Carnegiella strigata

Øksefisken ser ret sjov ud. Dens kropsfacon ligner en økse - deraf navnet. De kan blive op til 6 cm lange og det kan være svært at kende forskel på hanner og hunner. Hunnen er ofte mere plump i kropsformen.

Biologi

Øksefisken er en lille nervøs fisk, der lever i overfladen og er kendt for at springe ud af vandet. I naturen springer de ud af vandet og slår med brystfinnerne for at holde sig flyvende længere. På den måde kan de fange insekter i luften, når insekterne kommer tæt nok på vandoverfladen.

Øksefisken bliver ofte betegnet som verdens eneste rigtige flyvefisk, da det er den eneste, der faktisk basker med brystfinnerne som en fugl.

Relation til mennesker

Øksefisken er en æglæggende art. Den er dog ikke nem at få til at yngle i fangenskab. Alligevel er de populære akvariefisk på grund af deres bizarre udseende og sjove levevis. Det er dog en god idé at have låg på akvariet på grund af øksefiskens tendens til at "flyve" op ad vandet.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)