Musefugl

Colius striatus

Musefuglene er små, grålige og har en meget lang hale, der er to gange længere end kroppen. På hovedet har de en lille top af strittende fjer. Næbbet er ofte tofarvet, sort for oven og hvidt eller pink for neden. De er vegetarer og spiser mange forskellige dele af planter som blomster, frugter, blade og skud. I Randers Regnskov lever musefuglene frit i Afrikakuplen. Man kan ofte se dem sidde i grupper i træerne eller i foderskålene. De er nemme at kende på de meget lange haler.

Biologi

Musefugle er meget sociale og lever oftest i grupper på 20 eller flere. De samles i disse grupper, når det bliver aften. I løbet af natten sænker de deres kropstemperatur og går i en form for kort dvaletilstand. Dette hjælper musefuglene med at spare på energien, da de ikke bruger energi på at holde sig varme.  

De flyver gerne sammen i små grupper på omkring 5 fugle. En fugl leder gruppen og de andre flyver efter i bedste kongens-efterfølger stil. Denne flyvemåde er årsag til, at musefugle ofte bliver ramt af biler. De første fugle i gruppen kommer fint over vejen, mens de bageste ikke når det og bliver ramt.

 

Relation til mennesker

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)