Guppy

Poecilia reticulata

Guppyerne lever i Sydamerikakuplen. Man kan både finde dem i søko-søen og i den oversvømmede skov. I søko-søen bliver de nemt overset på grund af deres ringe størrelse. Her bor de nemlig sammen med sorte piratfisk på 10 - 15 kg, søkøer på ca. 500 kg og mange store maller og ciklider. Man kan dog ofte se de små guppyer ved de store ruder. De føler sig nemlig mest i sikkerhed langs kanten af bassinet.

Biologi

Hannerne hos guppyen er oftest meget mere farvestrålende end hunnerne. Det er finnerne, der er mere farverige. Hunnerne er oftest lidt kedelige i farverne. Et andet kendetegn hos hannen er den lange tynde gatfinne som bruges under parring. Hunnen har en afrundet gatfinne.

Guppyen er forholdsvis nem at få til at yngle. Hannerne er altid på jagt efter en parringsvillig hun. Hunnen føder ungerne levende og kan føde op til 400 af gangen. En parring kan give op til 4 kuld unger, da hunnen kan gemme sæden i lang tid.

Relation til mennesker

Guppyen er en af de mest populære akvariefisk. Det skyldes de smukke farver hos hannerne, og at de generelt er meget tolerante. Dog er de guppyer der sælges hos dyrehandlere i dag ikke nær så tolerante som vilde guppyer. Det skyldes, at man gennem mange generationer har ynglet efter ønsket om flere farver og større finner hos hannerne. Desuden overfodres de ofte, så de kan  vokse sig store og salgsklare hurtigst muligt.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)