Dominikanerkardinal

Paroaria dominicana

Trods det farvestrålende hoved kan det være svært at få øje på dominikanerkardinalerne i Randers Regnskovs Sydamerikakuplen. De sidder oftest stille i træerne og gemmer sig mellem bladene. De er nemmest at få øje på, når de flyver rundt i kuplen eller sidder i madskålene rundt omkring og spiser frugter og melorme.

Biologi

Der findes flere arter af kardinalfugle og mange af dem har flotte farver. Dominikanerkardinalen er en smuk lille fugl med et meget farvestrålende rødt hoved. Hunnerne har oftest en mindre farvestrålende rød fjerpragt på hovedet end hannerne.

Dominikanerkardinalen er en endemisk art i Brasilien, det vil sige, at denne art kun lever i Brasilien og ikke andre steder i verden. Her findes de blandt andet i regnskovene, hvor de lever af frugter og insekter, de finder i træerne.

Relation til mennesker

Kardinalfuglen er en populær handelsvare i Sydamerika. Man fanger fuglene i naturen og sælger dem ulovligt på markederne. På grund af deres smukke udseende er de populære som burfugle. Denne ulovlige handel har gjort, at kardinalfuglen i dag er en truet dyreart.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)