Cubakrokodille

Crocodylus rhombifer

I den sydamerikanske kuppel kan du se to store Cubakrokodiller. Krokodillerne bliver fodret én gang om ugen, hvilket er meget for krokodiller, da de er i stand til at overleve uden mad i mange måneder og nogle gange hele år. Her i Randers Regnskov fodrer vi vores krokodiller med fisk, rotter, kaniner og en enkelt gang imellem geder.

Biologi

Cubakrokodillen er den krokodilleart der er mindst udbredt. Den lever kun på den nordvestlige del af Cuba. De foretrækker at leve i sumpområder og ses kun sjældent i saltvand.

Cubakrokodillen har meget store tænder specielt forrest i munden. Disse tænder virker meget store i forhold til cubakrokodillens foretrukne føde som er fisk, hutiaer og skildpadder. Forklaringen på, hvorfor disse krokodiller har så store tænder, er at cubakrokodillen har levet af kæmpedovendyr, der i dag er uddøde. Kæmpedovendyr var på størrelse med bjørne og et sådant bytte krævede et meget kraftigt tandsæt.

Når krokodiller lægger æg, graver de en rede i jorden, hvor de lægger æggene og dækker dem til med jord. Det er temperaturen i reden, der bestemmer kønnet af ungerne inde i æggene. Det er en meget lille temperaturforskel, der afgør, om ægget udvikler sig til en han eller en hun. Hvis temperaturen er 30-32 grader udvikler æggene sig til hanner, hvis temperaturen er over eller under bliver det til hunner.

 

Relation til mennesker

Skindet fra cubakrokodiller bruges til tasker, punge og sko. Kødet sælges som en stor delikatesse. Mennesker er faktisk cubakrokodillernes største fjende. I dag er der kun mellem 3000 og 6000 individer tilbage og man forsøger i fangenskab at få cubakrokodiller til at yngle for at undgå, at arten uddør.

 

Cubakrokodille

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)