Australsk flodkrebs

Cherax quadricarinatus

I Randers Regnskovs asiatiske kuppel kan du finde de australske flodkrebs. Hvis du kigger godt efter i de små søer, kan du ofte se en klosaks stikke ud under stenene. De australske flodkrebs deler søerne med fisk og skildpadder og må derfor være hurtige, hvis de vil have fat i maden. De lever af kød og fodres hovedsageligt med muslinger og lignende.

Biologi

De australske flodkrebs er meget farvestrålende med blå baggrund og orange og røde aftegninger. De kan blive op til 40 cm lange og har kraftige klosakse.

Krebsdyr har, ligesom andre leddyr, skelettet udenpå. I stedet for at have knogler indeni har de en hård kalkskal omkring deres krop. Derfor er krebsdyr nødt til at skifte denne skal eller ham, når de skal vokse. Skallen løsnes og sprækker, og krebsdyret kravler ud. Lige når de kommer ud, er de helt bløde og meget sårbare. Derfor gemmer de sig og venter på, at det nye skelet skal blive hårdt, så de er godt beskyttet igen.

 

Relation til mennesker

Flodkrebs smager rigtig godt, og man spiser dem mange steder i verden. Specielt kødet i klosaksene og i halen bruges. Når man smager godt, har man ofte mange fjender og ud over mennesker er en af flodkrebsens naturlige fjender dværgodderen.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)