Verdensomspændende zoosamarbejde for naturen

Randers Regnskov er medlem af WAZA (World Association of Zoos and Aquaria), en zoo- og akvarieorganisation, der arbejder for at fremme samarbejdet mellem zoologiske anlæg i hele verden. Samarbejdet skal sikre de højeste kvalitetsstandarder for dyrevelfærd og formidling samt fremme avlssamarbejde, så dyrebestandene bevares. Naturbevarelse er en meget central mission for WAZA.

Europæisk zoosamarbejde for naturen

Randers Regnskov er medlem af EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) - en organisation, der arbejder for at fremme samarbejdet mellem zoologiske haver i Europa. Naturbevarelse er en meget central mission for EAZA, der har til mål at sikre de højeste kvalitetsstandarder for dyrevelfærd og formidling samt fremme avlssamarbejder mellem zoos – alt sammen for at få en så genetisk sund dyrebestand som muligt. EAZA har mere end 320 medlemmer i 35 lande, og haverne besøges årligt af 140 millioner mennesker.

Avlsprogrammer for truede dyr

Randers Regnskov deltager i EAZAs avlsprogrammer:

  • EEP (European Endangered  Species Programme) er et koordineret avlssamarbejde, hvor avlen af den enkelte art styres centralt af en avlskoordinator, så der til alle tider er styr på det genetiske slægtskab mellem de forskellige individer, hvilke zoologiske haver de findes i, og hvilke individer der yngler med hinanden.
  • ESB (European Studbook) er en mindre intensiv overvågning af en given art for at se, om man skal gå i gang med et mere kontrolleret avlssamarbejde.

Samarbejde mellem danske zoos

DAZA er en forening bestående af 16 af de største og bedste zoologiske haver og akvarier i Danmark, der arbejder sammen om at øge interessen, forståelsen og respekten for naturen og ikke mindst for at bevare klodens rige dyreliv. DAZAs medlemmer skal leve op til høje standarder inden for pasning af dyrene, alvssamarbejde, udveksling af dyr, formidling og undervisning, videnskabeligt arbejde og naturbevarelse.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)