Fakta og prognoser om klodens tilstand

Internettet flyder over med ubehagelige billeder af forurening, fældede regnskove og forpinte dyr. Budskaber der med alle følelsesmæssige virkemidler prøver at overbevise dig om at du skal gøre noget.

Men i Randers Regnskov er vores fineste opgave at plante en glæde og en begejstring for naturen, og derfor skal vi ikke vise disse billeder. De ville gå særligt børnene i maven og give dem en følelse af afmagt i stedet for glæde. Og børnene må ikke miste modet, for det er dem der for alvor skal møde udfordringerne når deres generation overtager roret.

Alle vi kyniske og forhærdede voksne kan derimod godt holde til en lille lussing. Noget der kan vække os fra dagligdagens trummerum med indkøb, støvsugning og billeder af gamle klassekammeraters hjemmelavede burgere på de sociale medier. Noget der får os til at huske, at vores handlinger i dag vil sætte spor i morgen og langt ud i fremtiden. Så vi har undladt alle de gruopvækkende billeder, den overbevisende grafik, al følelsespornoen. Og tilbage står kun fakta og prognoser om klodens tilstand. Sort på hvidt.

Det er ikke meningen at du skal miste din nattesøvn. Det er ikke meningen at du skal miste modet. Det er meningen at du skal gøre noget. Stort som småt, det tæller det hele.

Kærlig hilsen, Randers Regnskov

#dettæller

Er du klar til at træde ind i rædselskabinettet?

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)