Randers Regnskov har et naturreservat i Ecuador

Vi vil redde verden - og vi gør det! I hvert fald en del af den.

Siden 2012 har Randers Regnskovs Naturfond arbejdet med at bevare den frodige, uberørte Amazonasregnskov i Bigai i Ecuador, der er blandt verdens mest artsrige. Regnskov, der får lov til at forblive uberørt.

I dag består vores naturreservat af omkring 20 km2 regnskov, og sammen kan vi redde endnu mere af dette skatkammer af dyr og planter. Så fat mobilen og støt os nu via MobilePay 601260.

Alle beløb, store som små, er meget velkomne.

Tak for din støtte!

Hvorfor lige Bigai?

Hvad gør Bigai til noget særligt?

Artsrigdommen!

Bigai ligger klos op ad nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme, fugtige regnskov og skaber en fantastisk heksekedel af artsdannelse. Det gør Bigai til et sandt skatkammer af dyr og planter – et såkaldt hotspot for biodiversitet. Faktisk er Bigai et af verdens mest artsrige steder.

Hvem holder øje med Bigai?

Lige nu er der ingen mennesker i Bigai – kun en masse forrygende natur.

Men syd for området er der masser af marker, hvor der dyrkes kaffe og kakao, og der ryddes skov for at gøre plads til kødkvæg. Nybyggerne rykker tættere og tættere på, så der er brug for, at vi sætter en grænse og siger ”hertil og ikke længere”, hvis området skal bevares for eftertiden.

For at sikre, at Bigai forbliver uberørt, har Randers Regnskovs Naturfond ansat en lokal koordinator, Leandro Garcia, samt to lokale skovvagter, Aaron Garcia og Fernando Peñaherrera. Sammen har de til opgave at patruljere området og holde krybskytter og andre ubudne gæster væk. Men de har også en anden vigtig opgave nemlig at tjekke de fotofælder, vi har sat op i området for at få et indblik i det mangfoldige dyreliv, der lever her.

Fotofælder i Bigai

Det er altid med en vis portion sommerfugle i maven, når vi åbner indbakken og ser, at der er kommet en mail med vedhæftede filer fra vores kollegaer i Ecuador. Hvad er der mon gået i fotofælderne? Er vi ude i den helt store ”Lotto gevinst” – den majestætiske jaguar? 

Vil du have et smugkig?

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)