Vi vil redde verden!

Det der med, at man ikke må have alt for høje tanker om sig selv, det glemmer vi lige for en kort stund! For vi har en sag, vi brænder for, og som vi er stolte af.

Vi vil redde verden – og vi går målrettet efter det!

Naturbevarelse har altid været en af Randers Regnskovs vigtigste mærkesager. Der gik derfor lidt af en sejrsrus gennem kroppen, da det i 2012 lykkedes Randers Regnskovs Naturfond at opkøbe 6 km2 jord i Bigai – et område, der ligger i hjertet af Ecuadors frodige regnskov, og som er et af verdens mest artsrige steder. I dag ejer vi omkring 15 km2 uberørt regnskov, der får lov til at forblive uberørt, hvis det står til os.

Og vi fortsætter arbejdet!

Bigai er et af verdens mest artsrige steder

Hvorfor lige Bigai?

Hvad gør Bigai til noget særligt?

Artsrigdommen!

Bigai ligger klods op ad nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme, fugtige regnskov og skaber en fantastisk heksekedel af artsdannelse. Det gør Bigai til et sandt skatkammer af dyr og planter – et såkaldt hotspot for biodiversitet.

Red en regnskov

Vil du hjælpe? SKØNT!

Du har garanteret mobilen lige ved hånden, ikke? Jamen så bliver det nærmest ikke lettere. Du kan nemlig støtte Randers Regnskovs Naturfond via MobilePay på 25591691.

Alle beløb (og vi mener alle) er velkomne!

Din støtte går ubeskåret til naturbevarelse.

 

Hvem holder øje med Bigai?

Lige nu er der ingen mennesker i Bigai – kun en masse forrygende natur.

Men syd for området er der masser af marker, hvor der dyrkes kaffe og kakao, og der ryddes skov for at gøre plads til kødkvæg. Nybyggerne rykker tættere og tættere på, så der er brug for, at vi sætter en grænse og siger ”hertil og ikke længere”, hvis området skal bevares for eftertiden.

For at sikre, at Bigai forbliver uberørt, har Randers Regnskovs Naturfond ansat en lokal koordinator samt to lokale skovvagter. Sammen har de til opgave at patruljere området og holde krybskytter og andre ubudne gæster væk. Men de har også en anden vigtig opgave nemlig at tjekke de fotofælder, vi har sat op i området for at få et indblik i det mangfoldige dyreliv.

Fotofælder i Bigai

I håb om at få et indblik i det forunderlige dyreliv i Bigai, har vi sat flere fotofælder op i området. Her kan du se et lille udsnit af, hvad fotofælderne afslørede.

Nedenfor kan du også se nogle af de billeder og videoer, som vores prisvindende fotograf Brian Rasmussen har tryllet frem under et af sine besøg i Bigai.

Se dem her

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)