Verdens mindste hjort flytter ind

Nu kan vi altså ikke vente længere med at dele en af årets MANGE nyheder – den her lille fyr!

Dybt inde i den tætte, indonesiske regnskov på øen Java lever et dyr så lille og sky, at det for alt i verden undgår at tiltrække sig unødig opmærksomhed – den asiatiske dværghjort, der med sine kun 1-2 kg, en skulderhøjde på 30 cm og ben så tynde som blyanter betragtes som en af verdens mindste hjorte.

Men vi var så heldige at få denne lille videosnas af ham. Er han ikke bare fin?!!

I undrer jer måske over, hvordan dværghjorten undgår at blive spist, når den er så lille og lever i et af verdens mest artsrige og farefulde områder?

Dværghjorten er som nævnt meget sky og bevæger sig kun sjældent ud af den tætte, ufremkommelige underskov, hvor større og potentielt farlige dyr har svært ved at begå sig. Skulle den alligevel blive opdaget, løfter den halen, blotter den hvide underside og begynder at stampe i jorden helt op til 7 gange i sekundet.

Skræmmer det ikke fjenden væk, bruger den sit ”hemmelige våben”, nemlig to lange og skarpe ”stødtænder”. Disse findes dog kun hos hannerne. 

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)