Se dig selv i et andet lys

  Generelle nyheder

Oplev hvordan slangers syn er

På to skærmbilleder kan man sammenligne menneskesyn, der ser hvidt lys og slangesyn, der ser den infrarøde udstråling fra omgivelserne.
I rummet ud for slangegården er der som det første sted i Danmark opstillet et infrarødt videokamera. Kameraet filmer de mennesker, der går forbi, og omdanner infrarødt lys til synligt lys.
På en skærm kan man se billedet, der svarer til slangers synsbillede. Slanger ser varmen, der udsendes som infrarødt lys fra omgivelserne.

Videofremvisning viser slangers syn
Kilden til normalt synligt lys er solen eller elektriske pærer, stearinlys m.m. Når vi kan se os selv skyldes det, at lyset fra solen reflekteres tilbage fra vores hud, tøj m.m. og ind i øjet. Det er således solen og ikke os selv, der er kilden til det synlige lys. Med det infrarøde lys er det modsat. Her er det os, dyrene, planterne, klipperne osv., der er kilden til lyset - det er os der skinner.

Slanger med varmefølsomme organer
Pytonslanger og klapperslanger har såkaldte varmefølsomme organer, der gør dem i stand til at registrere selv små temperaturforskelle på 0,003 °C.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)