Randers Regnskov sår sjældne kornsorter

  Generelle nyheder

Randers Regnskov er med i et bevaringsprojekt, hvor gamle danske kulturplanter skal bevares for eftertiden. Som led i dette projekt er 9 gamle danske kornsorter netop blevet sået i Vorup Enge. Nogle af kornsorterne stammer helt tilbage fra starten af bronzealderen mens andre ”kun” har et par hundrede år på bagen. Fælles for dem er, at de er blevet spist af vores forfædre og, for nogles vedkommende, er ganske sjældne.

Korn er ikke bare korn. Der findes hundredvis af forskellige sorter, som alle sammen er lidt forskellige fra hinanden, både når det gælder udseende, historie og kulinariske egenskaber. Kornet på Vorup Enge er nøje udvalgt af kornekspert, Anders Borgen, som også har hjulpet til med såningen. Blandt kornarterne finder man både de lidt ukendte arter som énkorn, emmer og spelt, men også de mere kendte som hvede, havre, byg og rug.  De forskellige kornarter repræsenterer et bredt udsnit af det korn man har dyrket i Danmark igennem tiderne. Den mest sjældne kornsort på Vorup Enge er ubetinget svedjerug, som har været ganske tæt på at uddø.

Kornekspert Anders Borgen og kurator Ole Bach planter svedjerug.

En gammel kornsort.

Der pusles om svedjerugen.

Kornekspert Anders Borgen og kurator Ole Bach planter svedjerug.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)