På Århus Universitet forsker man i slangers fordøjelse. Slanger faster i ugevis for derefter at spise et stort måltid, som både sætter gang i fordøjelsen og forhøjer pulsen. Det er ret ekstremt at dyr på den måde kan sætte fordøjelsessystemet i hvile i lang tid for derefter at sætte fuld gang i det. Men hvad er det der sker i slangen, når den spiser?
Professor Tobias Wang på Århus Universitet har i nogen tid haft en mistanke om, at den forhøjede puls skyldes et hormon som slanger producerer, når de har spist. For at undersøge om det kunne passe har en af Randers Regnskovs store kvælerslanger doneret blod til forskningen. Slangen blev aflivet lige efter et stort måltid. Blodet blev tappet og kørt til Århus Universitet og kødet blev brugt til at fodre Regnskovens slangespisende kongekobra.
På Århus Universitet fik slanger, som ikke havde spist i lang tid en indsprøjtning med blodplasma fra den store kvælerslange. På de fastende slanger kunne man måle en forhøjet puls og dermed konkludere, at det er et hormon i slangeblodet som sætter pulsen op. Man har ikke før haft kendskab til dette hormon, så næste skridt bliver at isolere hormonet, så det kan undersøges nærmere. Det kan på sigt føre til at videnskaben kan hjælpe mennesker, der lider af stærke brystsmerter efter et måltid.