Nu kan I opleve den europæiske bison på Vorup Enge

  Generelle nyheder

Som det første sted i Danmark flyttede der torsdag den 14. oktober fritgående europæisk bison på Aage V. Jensen Naturfonds jorder ved Randers. De første 3 dyr, der alle kommer fra Ree Park, flyttede ind på et ca. 5 ha stort område, som Aage V. Jensen Naturfond har købt til Vorup Enge. 

De 3 dyr vil i løbet af et par år få selskab af en flok på 10 bisonokser, som vil komme fra et naturreservat i Polen, og til den tid vil området blive udvidet til et 40 ha stort område i Vorup Enge.

Randers Regnskov har i mange år arbejdet lokalt med naturbevarelse og naturgenopretning i Vorup Enge. Projektet går ud på at genskabe engområdet bl.a. ved at anvende gamle danske husdyrracer i naturplejen. Afgræsningen er igennem de seneste år sket ved brug af gamle danske racer af heste, køer og får – men kun i sommerhalvåret. På torsdag introduceres den europæiske bison, som således skal græsse på engene hele året.

”Der er et stigende behov for landskabspleje i Danmark og såvel de gamle veltilpassede landracer, som de sjældne europæiske bisonokser, udgør et spændende potentiale i forbindelse med løsning af disse opgaver. Randers Regnskov vil i fremtiden også indgå i et europæisk bevarelses program for den europæiske bison og dermed kunne deltage aktivt i opformeringen af denne sjældne art, gerne med henblik på en senere reintroduktion af overskydende afkom til de kommende ”naturparker” i Danmark” fortæller biolog John K. Knudsen.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)