Meyers Madhus serverede gourmetmad i Regnskoven

  Generelle nyheder

Lørdag d. 28. sept. kræsede kokke fra Meyers Madhus for Regnskovens gæster.

Under mottoet ”æd den og red den” blev sjældne danske kulturplanter og landbrugsdyr til en gourmettallerken ud over det sædvanlige.

Forventningerne var skruet godt op da gæsterne i Regnskoven satte sig tilrette ved bordene med hvide duge, stearinlys og blomsterpynt i efterårsfarver. Rygtet om en gastronomisk oplevelse var nået vidt omkring og havde trukket gæster til, lige fra det nordligste Jylland til Fyn – og gæsterne fik hvad de kom efter.

”Jeg er imponeret over de mange forskellige retter på tallerkenen. Selvom jeg kender de fleste af råvarerne, er det her jo en helt ny måde at tilberede dem på - og det smager fantastisk” fortæller en gæst, mens hun stikker gaflen i den letsaltede hvidkål med fåreost og æblesirup. ”Og så er det spændende at man kan få information om præcis hvilken æble- eller kornsort, som er blevet anvendt og hvorfor. Det giver maden en ekstra dimension.” tilføjer hendes mand.

Menuen, der bestod af 6 små retter samt brød bagt på Ølandshvede, var blevet til i et tæt samarbejde mellem Meyers Madhus og Randers Regnskov. Formålet med arrangementet var at sætte fokus på Regnskovens arbejde med at bevare gamle danske kulturplanter og landbrugsdyr. ”Det har været sjovt at have sådan en bunden opgave, hvor vi ikke kun skulle fokuserer på smagssammensætningen, men også at råvarerne havde en ganske særlig oprindelse. For os kokke er det interessant at kunne udforske det skatkammer af råvarer vi har her i landet” siger Thomas Castberg, gastronomisk rådgiver i Meyers Madhus.

Rigtig mange gæster havde i går lagt vejen forbi Randers Regnskov for at opleve kokke fra Meyers Madhus og deres gastronomiske kunnen. ”Det har været en overvældende succes. Men jeg må indrømme, at jeg i løbet af dagen har været lidt nervøs for om der var mad nok, men heldigvis har alle kunne gå mætte herfra” fortæller biolog, John K. Knudsen.  

 

Menu

Terrine af sortbroget jysk malkekvæg med porrer og brændevin

Rimmet filet af Sortbroget Jysk malkekvæg med vilde enebær

Bagte løg med kantereller, røgsalt og persille

Blomkålscreme med brændte toner, saltbagt selleri, sprøde jordskokker og kartoffelcreme af Folva

Letsaltet hvidkål med fåreost, æblesirup, danske æbler og dansk bacon anno 1970

Brød på ølandshvede lavet med frugtgær

 

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)