Malia og Bakaris første møde

Vi lovede jer en update, når vi havde en, og det har vi nu. En rigtig spændende en af slagsen – hyænernes første møde!

Den plettede hyæne lever i en såkaldt matriarkalsk klan. Og det er bestemt ikke let at være han under ledelse af en flok lunefulde, testosteronpumpede hunner. Uanset hvor høj en plads i hierarkiet, han får kæmpet sig til, vil han altid ligge under hunnerne - uanset alder!

Så! Vi har brugt månedsvis på at planlægge, hvordan vi skulle introducere vores han Bakari til de to damer Malia og Kibibi. Vi har læst tykke bøger, snakket med erfarne zoofolk i udlandet, observeret hyænernes adfærd osv. Og i sidste uge følte vores dyrepasser Amy, at tiden var inde til at lade Malia, der er matriarken, mødes med Bakari. For hvis først Malia accepterer ham, er der en god chance for, at hendes datter Kibibi vil gøre det samme.

Første møde gik fuldstændig som forventet – hverken værre eller bedre. Det så og lød meget voldsomt. Malia jagede Bakari rundt og rundt i fuld fart. De havde nogle ”tumleture”, hvor de bed hinanden og knurrede højlydt. Men til vores store overraskelse havde de begge kun overfladiske skrammer, da vi fik dem tjekket efterfølgende.

Andet møde forløb meget mere roligt. Efter et par omgange ”jagen rundt” faldt de begge til ro og begyndte på, hvad Amy tolker som en stille accept. De holdt afstand til hinanden, men kommunikere og virkede begge afslappede….og meget meget trætte!

Efter nogle dages pause mødtes de en tredje gang, og her kostede Malia rundt med Bakari uafbrudt i en halv times tid.

Tidligere i dag fik de så lov til at mødes igen, og det forløb…højst uventet men ganske glædeligt, som I kan se i slutningen af videoen nedenfor.   

Nu får de nogle dages pause her i pinsen, inden vi forsøger igen.

Se Malia og Bakaris første møde her.

 

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)