Knap 2 meter langt "havmonster"

Se lige en krabat, som dyrepasser Christina og Jonas netop har hentet i Legoland – en knap 2 meter lang grøn muræne! Sikke et pragteksemplar!

Trods deres brogede ry, synes vi, at muræner er nogle af de sejeste fisk, der findes!

Vidste du fx, at de beskytter sig med slim? MASSER af slim! Muræner har ikke skæl som de fleste andre fisk. De har i stedet et tykt lag slim over hele kroppen, der indeholder giftstoffer og således beskytter mod bakterier og parasitter. Slimen kan desuden give en fæl mavepine, hvis en fjende bider fra sig og får det i munden.

Det sejeste er alligevel deres tandsæt!  

Murænerne har en lang, smal krop, der tillader dem at gemme sig i koralrevet. Faktisk er deres hoved så smalt, at de har svært ved at danne det undertryk, der kræves for at sluge et bytte.  Muræner har derfor udviklet et specielt tandsæt bestående af hele to sæt kæber.  

Når et bytte svømmer forbi, bider de sig fast i det med det ene sæt kæber, skyder det andet sæt frem i bunden, bider sig fast i byttet med dette og fører det ned i maven.

Klik på videolinket og se, da vores nye, grønne muræne flyttede ind.

 

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)