Jaguarkillinger i Randers Regnskov

Der er sket noget fuldstændig fantastisk! Fredag morgen mødte dyrepasserne ind til en stor og meget glædelig overraskelse, da jaguarerne Chica og Bentor var blevet forældre til to velskabte killinger - en sort og en plettet. Det var en længe ventet nyhed i Randers Regnskov, som vi næsten ikke turde håbe på.

Vi havde ellers ikke den helt store tiltro til purunge Bentor, da han gjorde sit første forsøg på at parre sig med Chica i starten af marts måned. Selvtilliden var ikke for god, og han virkede ærligt talt lidt kluntet.

Men bevares! Han var også kun 2 år og 3 måneder på dét tidspunkt, så han var dårligt nok kønsmoden, og de der ”damer” var bestemt ikke noget, han havde erfaring med. Der kunne da umuligt komme noget ud af disse såkaldte parringsforsøg…troede vi!

Men vi tog fejl!

Det er Chicas første kuld, men hun er meget naturlig og rolig omkring killingerne og gør alt det, vi havde håbet på. Kommer de lidt for langt væk fra redekassen, henter hun dem lige tilbage med en omsorgsfuld pote og vasker dem.

Killingerne vil de næste uger ligge i redekassen sammen med deres mor, så der går lidt tid, inden de er synlige – men vi lover jer, at der er rigtig meget at glæde sig til!

 

Opdatering 16.07.2022:

Der er sket noget helt vildt fantastisk i dag! Chica kæmpede en brav kamp men måtte i dag sande, at slaget var tabt. Hun kunne ikke holde dem inde længere. For allerførste gang siden de blev født for præcis én måned siden, var jaguarkillingerne på eventyr udenfor redekassen i dag.

Lad os understrege, at der ingen garantier er for at se de to små lømler. Men nu ved I, at de er begyndt at udforske verden. Og dagens eventyr ser ud til at smage af mere, hvis vi ikke tager helt fejl.

Se jaguarkillingernes første eventyr her.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)