Flere strandtudser, tak!

Vi har fortalt vidt og bredt om vores naturbevarelsesindsats i Bigai, Ecuador. Nu har vi, med Kristian som ansvarshavende dyrepasser i spidsen, indgået et samarbejde med Randers Kommune om at bevare strandtudsen (Epidalea calamita), der er på kanten af udryddelse her i landet.

”Det er fedt også at lave lokal naturbevarelse med hjemmehørende arter, og jeg glæder mig helt sindssygt til at komme i gang”, fortæller Kristian.

Projektet går kort fortalt ud på at indsamle æg i naturen i maj, klække dem og fodre dem op her i Randers Regnskov for at sætte dem tilbage i naturen. I naturen overlever nemlig kun 1-2 % af haletudserne, så vi giver dem en hjælpende hånd til at overleve det farlige haletudsestadie. Randers Kommune er samtidig i gang med at etablere nye vandhuller i lokalområdet.

De to tiltag vil sammen sikre en markant højere overlevelsesprocent og forhåbentlig øge bestanden af disse fantastiske padder.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)