Den nye europæiske jaguar avlskoordinator sidder i Randers Regnskov

”I am pleased to inform you that the EEP Committee has approved your nomination as the new EEP Coordinator for the Jaguar EEP (Panthera onca). Congratulations!”
Nogle avlsprogrammer får man smidt i nakken, andre må man kæmpe for!

Vi var oppe imod en håndfuld stærke kandidater, men den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier EAZA har nu endegyldigt besluttet, at ansvaret for jaguar EEP’en (European Endangered Species programme) skal ligge hos Randers Regnskov repræsenteret af biolog Anne Rikke W. Lassen som ny avlskoordinator.

Det er p**** fedt for at sige det lige ud!   

Og hvorfor så lige os?

Anne Rikke har efterhånden en del års erfaring med EEP arbejde, men EAZA fremhævede også Randers Regnskovs store engagement og bidrag til EEP’en i årenes løb.

Vi tog imod to aldrende jaguarer tilbage i 2015 vel vidende, at de var her på lånt tid. Vi brugte de fornødne ressourcer på at få testet vores han B’alams sædkvalitet – ikke bare én men flere gange. Vores dengang Ph.D. studerende Julie Strand har endda skrevet en videnskabelig artikel om det. Og så nævnte de også vores naturreservat i Bigai i Ecuador, der er hjemsted for en stor population af netop jaguarer

– bl.a. den lækkerbisken, I kan se på videoen her.

Alt det til sammen gjorde, at vi var den mest oplagte kandidat til den præstigefyldte opgave. WOOHOOOOO!
Vi er meget stolte og glæder os til at komme igang.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)