Æd den og red den

  Generelle nyheder

Besøg Randers Regnskov d. 27. september og smag kulinariske retter tilberedt af Meyers Madhus.

Den 27. september laver stjernekokke fra Meyers Madhus mad til Regnskovens gæster. Under mottoet ”æd den og red den” bliver der sat fokus på de sjældne danske kulturplanter og dyr som Randers Regnskov er med til at bevare.

Når man tænker på sjældne planter og Randers Regnskov ledes tankerne automatisk hen på tropiske vækster fra fjerne egne. Men faktisk er de sjældneste planter i Randers Regnskov danske. Det skyldes, at Regnskoven er med i et stort bevaringsarbejde, hvor gamle danske kulturplanter bliver sikret for eftertiden.

På arealerne uden for Randers Regnskov er der plantet gamle danske sorter af frugttræer, grøntsager og korn, som ikke findes i almindelig handel. Det er disse gamle bevaringsværdige sorter, der bliver stillet til rådighed for kokkene fra Meyers Madhus. Derudover vil der også være kød af gamle danske landbrugsdyr, hvoraf nogle er overordentlig sjældne.

Den 27. september vil det være muligt at købe en gourmettallerken og smage på lækkerierne. På den måde er du med til at bevare både dyr og planter. Når vi siger ”æd den og red den” skal det tages helt bogstaveligt. Det er nemlig kun ved at anvende de gamle sorter og landbrugsdyr, at de er sikret overlevelse til fremtidige generationer.

Prisen for en gourmettallerken er kr. 95,- og kan købes mellem kl. 11-16.

Leverandører af danske kulturplanter:
Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
Forskningscenter Årslev på Fyn, Århus Universitet.
Pometet, Det Biovidenskabelige fakultet, Københavns Universitet
Mørdrupgård Korn

Leverandører af kød:
Ole Mols: Dansk landsvin anno 1970 (det danske baconsvin, der blev berømt fordi den havde et ekstra ribben)
Leo Kortegård: Sort Jysk Malkekvæg (der er kun 70 individer tilbage af denne kvægrace i verden)
Jacob Kortegård: Dansk landracefår af Ertebøllelinien (under 300 individer tilbage i verden)

Du kan få mere at vide på informationsstanden i forhallen eller læse mere her.

Du kan læse mere om bevaringsarbejdet her.

Eller læse om en sjælden kornsort her.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)