Besøg årets nyhed - ISTIDEN

Vi befinder os i slutningen af sidste istid. En flere kilometer tyk gletsjer har dækket det meste af Danmark i årtusinder men er nu ved at smelte bort, og tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.

I årets store nyhed ISTIDEN kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.

På ekspedition i dødisen

Istiden synger på næstsidste vers. Dét, der før var en halv kilometer tyk iskappe, ligger tilbage som dødis: Kæmpestore isterninger, der langsomt smelter bort. Følg smeltevandsåen hele vejen op til dødisen og gå på opdagelse i dens mørke, krogede sprækker

- der gemmer på en hemmelighed.

Fri leg i rensdyrjægernes lejr

I rensdyrjægernes lejr er der dømt fri leg! Kravl op på det kæmpestore rensdyr og rutsje ned igen, inden du i fuld fart svæver hen over istidssteppen.

Trænger du mere til et lille hvil, så slå dig ned i de hyggelige tipier, der menes at være den boligform, de første mennesker i Danmark, de såkaldte rensdyrjægere, benyttede.

wolverine!

En sagte brummen afslører, at du ikke er alene på den golde istidssteppe. Her lever nemlig også et af nordens absolutte toprovdyr, jærven, hvis evne til at nedlægge byttedyr fem gange større end den selv, har gjort den både frygtet og beundret af mange.

Hæng ud med kliken

Hvad du ikke kan se er, at der under jorden findes et stort gangsystem, hvor et talrigt og kompliceret samfund af mellemstore gnavere har sin gang. Den rødbrune sisel, hos os repræsenteret af den sorthalede præriehund, der har samme levevis, var ligesom jærven et velkendt ansigt i Danmark under sidste istid.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)