Det mangfoldige dyreliv

Selvom den tropiske regnskov kun dækker omkring 5 % af jordens landoverflade, lever over halvdelen af alle verdens dyr her. I emnet ”Det Mangfoldige Dyreliv” ser vi på, hvordan dyrene har tilpasset sig livet i den tropiske regnskov og alle de udfordringer, der følger med, når man lever i et så unikt økosystem med så stor en biodiversitet.

Hvad gør dyrene for at øge deres chance for at overleve, finde mad eller endda finde en mage? Hvorfor ser dyrene ud, som de gør? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi prøver at finde svar på. 

Emnet ”Det Mangfoldige Dyreliv” egner sig til alle klassetrin – niveauet tilpasses blot efter de enkelte klassetrin og deres forudgående viden om emnet, der sætter fokus på dyrenes tilpasninger til livet i den tropiske regnskov.

Som optakt til besøget foreslår vi, at man bruger materialet ”Dyrene i regnskoven” (3.-7. klasse). Eleverne kan evt. vælge et dyr hver, som de kan arbejde med og måske være heldige at se i Randers Regnskov. Det er ligeledes en god idé at arbejde lidt med klassifikation inden besøget, så eleverne har lidt kendskab til de forskellige klasser (pattedyr, krybdyr, fugle osv.).

På skolen kan eleverne efter besøget arbejde videre med ”deres” dyr, da de nu har haft lejlighed til måske at se det og måske endda tage billeder af det. Forløbet kan afsluttes ved, at eleverne holder oplæg for hinanden om dyrene, eller man kan lave en lille bog om Randers Regnskov.

Emnet kan med fordel anvendes til at give eleverne en forståelse for at:

  • Beskrive planter og dyr, deres livsbetingelser og deres samspil med omgivelserne (Natur/Teknologi 6.klasse)
  • Indsamle, ordne og formidle resultater på forskellige måder (Natur/Teknologi 6.klasse)
  • Give eksempler på forskellige arters tilpasning i bygning, funktion og adfærd til forskellige typer af levesteder og livsbetingelser (Biologi 8.klasse)
  • Kende og beskrive udvalgte organismer, deres livsytringer og tilpasninger til forskellige livsbetingelser (Biologi 9.klasse)

Indbygget rustning

Skrappe farver

Store ører

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)