Parkeringspladser

Fra Regnskovens hovedindgang er der 25 meter til 4 handicap-parkeringspladser og 8 meter til den nærmeste af- og påstigningsplads. Fra parkeringsplads og holdeplads er der god asfalt og en 2 meter bred flisebelagt gangsti til hovedindgangen.

Førerhunde

Da over halvdelen af dyrene i Randers Regnskov er fritgående, er det desværre ikke tilladt at have førerhunde med i udstillingen. Der er mulighed for at anbringe sin førerhund i en "hundeparkering" uden for indgangen til Randers Regnskov. Spørg personalet i informationen, der vil være behjælpelige.

Elevator ved indgangen

En elevator ved indgangen hæver således kørestole og klapvogne op til forhallen og en anden elevator sørger for adgangen til café og akvarium. Hvis du ønsker et hvil i kuplerne, er der opsat bænke langs stierne. Elevatorerne har en kapacitet på minimum 300 kg og en platform på minimum 120 x 90 cm.

Medhjælpere gratis adgang

Som handicapmedhjælper har man gratis adgang i Randers Regnskov ved fremvisning af ledsagerkort.

Toiletter

Der er handicaptoilet i madpakkeområdet ved Afrikakuplen og i Regnskovens forhal.

Mærkeordning for Tilgængelighed

Randers Regnskov er mærket af Foreningen for Tilgængelighed for Alle og opfylder derfor alle minimumskrav for de mærkede handikapskategorier.

For flere informationer, se faktaark for god adgang.

Stier i udstillingen

Stierne i Randers Regnskov bugter sig af sted, men er alligevel tilgængelige for kørestolsbrugere, med undtagelse af stierne til tre udsigtspunkter (1 i Sydamerikakuplen, 1 i Asienkuplen og 1 i Afrikakuplen). Over 95% af udstillingen kan dog ses uden adgang til disse udsigtspunkter, idet de blot giver mulighed for at se udstillingen fra en anden vinkel.

For at opnå den rigtige regnskovsstemning har stierne flere steder i udstillingen en hældning på over 8%. Kørsel i disse områder kræver derfor god fysik eller hjælp fra en ledsager. Stiernes bredde er mindst 90 cm. og de fleste steder over 200 cm.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)