Godt at vide

Hvornår er det bedst at besøge Randers Regnskov? Kan jeg parkere bilen i nærheden? Skal jeg have iglesokker, myggespray og tropehjelm på under mit besøg? Eller skiundertøj til, når jeg skal besøge Istiden? Og hvad gør jeg med hunden imens? 

Alt det og meget mere kan du finde svar på nedenfor. 

Randers Regnskov
Tørvebryggen 11
8900 Randers C

Tlf.: (+45) 87109999
Mail: [email protected]

Om du er i bil, bus, tog, på cykel eller gåben, er Randers Regnskov let at finde! Randers Regnskov ligger bare få kilometer fra motorvej E45 og mindre end et kvarters gang fra både bus- og togstationen.

Ved Randers Regnskov findes der tre p-pladser ejet af Randers Kommune med i alt ca. 1000 p-pladser indenfor en afstand af 25-300 meter til hovedindgangen – heraf 4 handicap p-pladser.

To områder har gratis parkering året rundt, nemlig p-pladsen på den anden side af jernbanebroen samt p-pladsen på den anden side af den blå gangbro. Det sidste område er betalingsparkering hele- eller dele af året.   

Spørgsmål og øvrige henvendelser om p-pladserne bedes rettes til Randers Kommune. 

  • Det er ikke tilladt at røre eller fodre dyrene – medmindre andet er angivet.
  • Det er ikke tilladt at medbringe eller indtage is, mad og andre fødevarer i de tre kupler samt Natzoo og Slangetemplet, da en stor del af dyrene her er fritlevende og har svært ved at holde fingrene fra det! 
  • Det er ikke tilladt at ryge i udstillingen – heller ikke udenfor! Det er kun tilladt at ryge foran hovedindgangen til Randers Regnskov samt på det anlagte rygeområde på terrassen ved Frilandsgaarden udenfor. 

Randers Regnskov er for alle!

Vi har derfor lavet en række tiltag, så også kørestolsbrugere og gangbesværede kan komme med os på eventyr. Dog skal du være opmærksom på, at stierne flere steder i den indendørs udstilling er kuperede og har en hældning på over 8 %. Vi anbefaler derfor at have en hjælper med. 

  • 8 meter til den nærmeste af- og påstigningsplads.
  • 4 handicap p-pladser 25 meter fra Randers Regnskovs hovedindgang.
  • Elevator med en kapacitet på minimum 500 kg og en platform på minimum 120 x 90 cm ved indgangen.
  • Mulighed for gratis at låne en kørestol (manuel såvel som el) ved henvendelse i informationen.
  • Handicaptoiletter i både forhallen og Frilandsgaarden.
  • Hjælpere gratis adgang ved fremvisning af ledsagerkort.

Pladsen er visse steder trang og stierne kringlede i den indendørs udstilling. Vi fraråder derfor at medbringe barnevogne her. Medbring i stedet en mindre klapvogn eller en bæresele til små børn. Du kan også låne en ganske gratis af os under besøget.

Det eneste, du skal gøre, er at henvende dig i informationen. 

Hunde og andre kæledyr må ikke medbringes i Randers Regnskov – hverken i den indendørs eller udendørs udstilling. Har du brug for at tage hunden med, kan du låne vores hundeparkering uden ekstra beregning under dit besøg.

Lad ikke hunden sidde i bilen! 

Hundeparkeringen er udendørs og sørger for, at din hund har tørvejr, skygge og rent vand. Medbring gerne et tæppe, den kan ligge på. 

Husk tøj til både inde og ude

Randers Regnskov består i dag af en 4.450 m2 indendørs tropisk udstilling, hvor temperaturen er 22-30 grader og luftfugtigheden tæt på 100 %, samt en 22.000 m2 udendørs udstilling, hvor du kan komme helt tæt på de store, majestætiske rovdyr. 

Så husk at medbringe tøj til både indendørs og udendørs brug, når du besøger os.

Hvornår er det bedst at besøge os?

Randers Regnskov er åben året rundt – også i vinterhalvåret! 

Vi har absolut flest gæster i skolernes sommerferie (især på regnvejrsdage – regn betyder MANGE gæster), så ønsker du en mere uforstyrret oplevelse, kan du med fordel besøge os udenfor højsæsonen og på dage uden regn. Kom også gerne 2-3 timer før lukketid, da det er dét tidspunkt på dagen, hvor vi har færrest gæster. 

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)