Kupler af stål og polycarbonat

Randers Regnskov består af tre runde kupler. Kuppeltagets gitterkonstruktion er lavet af stål og danner omkring 3000 trekanter med mange forskellige størrelser. Ruderne i hver af trekanterne er ikke lavet af glas, men af transparent tre-lags polycarbonat.

Sydamerikakuplen har næsten 3000 plader.

Polycarbonat har mange fordele

Polycarbonaten holder ligeså godt på varmen som en termorude og lader en stor del af UV-lyset passere igennem. Det er vigtigt for krybdyr, da det giver dem mulighed for at danne vitaminet D3. De let materede polycarbonatplader spreder sollyset og forhindre derved, at planterne bliver svedet af sollyset på en varm sommerdag. Polycarbonat har også den fordel, at den er meget lettere end glas.

Runde kupler giver fornemmelse af uendelighed

Kuplernes runde form er valgt, fordi den giver den størst mulige volumen med mindst mulig overflade. Det betyder mindre energiforbrug og mere plads til dyrene. Den runde form giver de fritflyvende fugle bedre muligheder for at flyve en lang tur uden at blive fanget i et hjørne. For gæsterne giver den runde form også en fornemmelse af uendelighed, så turen i kuplerne mere minder om en tur under åben himmel end en tur inde i et hus.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)