Energiforbrug

Selv om Randers Regnskov er opbygget så energirigtigt som muligt, bruges der året rundt energi for at give dyrene og planterne optimale forhold. Året rundt bruges der energi til vandrensning og om vinteren, er det nødvendigt at skrue op for fjernvarmen for at holde den rette tropiske temperatur.

Året rundt bruges der vand til planterne, men her er det om sommeren, det største forbrug ligger. Det vand der falder på kuplerne samles op og genbruges som regnvand. Det opsamlede vand slår dog ikke til, da regnmængden i Danmark er meget mindre end i troperne.

Forbruget i Randers Regnskov og i et parcelhus

Randers RegnskovParcelhus
Vand pr. m22200 liter800 liter
El pr. m260 KW40 KW
Varme pr. m2320 KW85 KW
Varme pr. m332 KW35

Vandforbruget pr. m2 i Randers Regnskov er ca.

Vandforbruget pr. m2 i Randers Regnskov er ca. 3 gange større end i et parcelhus. En del af vandforbruget i Regnskoven dækkes dog af genbrugsvand fra kuppeltagene.

Sammenlignes elforbruget og varmeforbruget pr. kubikmeter, er der ikke meget forskel mellem Regnskoven og et parcelhus, til trods for at temperaturen i Regnskoven er væsentlig større end i et normalt parcelhus.

Randers Regnskov er altså ikke så energitung, som man umiddelbart skulle tro.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)