Den spæde start

De første tanker om en turistattraktion i Randers blev fostret allerede i midten af 1980erne. Regnar Kirkeby ledte efter en god ide, og Henrik Herold havde en stor samling krybdyr og padder. En dag mødtes de to, og projektet tog derfra form. At vi har en regnskov i Randers i dag, kan vi takke mange mennesker for, men det startede med Regnar og Henrik.

Borgmester Keld Hüttel og kommunaldirektør Palle Dinesen troede på ideen, og med Randers Kommune blev engen ned mod Gudenåen ved Justesens Plæne udpeget som den ideelle placering tæt på både byen, Gudenåen og naturen.

Den nødvendige anlægskapital på 25 millioner kr. blev lånt, og i 1994 begyndte byggeriet. Efter en byggeperiode på kun 18 måneder, åbnede den selvejende institution Randers Regnskov den 13. juni 1996. Året forinden blev Henrik Herold ansat som direktør og realiserede sine drømme for en helt ny og anderledes zoologisk have-oplevelse.

Indvielsen

Den 13. juni 1996 blev Randers Regnskov indviet af Hendes Excellence Alexandra Christina grevinde af Frederiksborg, som har været Regnskovens protektor siden den spæde start. Randers Regnskov blev allerede fra starten en stor publikumssucces, og inden udgangen af 1996 havde mere end 200.000 gæster besøgt Regnskoven, der dengang kun bestod af en tropisk og subtropisk dome. Siden da er der sket rigtig meget i årenes løb. 

Grevinde Alexandra indviede Randers Regnskov den 13. juni 1996.

Hvad er der sket i årenes løb?

  • 1996: Randers Regnskov indvies.
  • 1997: 10 terrarier med bl.a. giftige slanger etableres i Dioramahallen.
  • 1999: Det Asiatiske Slangetempel indvies – et rum på omkring 130 m2 med fritlevende, ufarlige kvælerslanger.
  • 2001: Den asiatiske kuppel ombygges, og der etableres et stort anlæg til gibbonaber og dværgoddere.
  • 2002: Hovedindgangen, Caféen og Butikken udvides, og det gamle indgangsparti ombygges til Madpakkeområde og Skoletjeneste.
Det Asiatiske Slangetempel.

2003: Den sydamerikanske kuppel indvies

  • 2003: Den sydamerikanske kuppel indvies. Kuplen er på 2000 m2 og dermed mere end dobbelt så stor som de to oprindelige kupler tilsammen.
  • 2005: Saltvandsakvariet ”Sirenen” med alverdens smukke og farverige fisk, søanemoner og koraller indvies, og den afrikanske kuppel ombygges for at gøre plads til et nyt, stort anlæg til de smukke colobusaber. 
  • 2006: ”Tree Top Walk” i den sydamerikanske kuppel indvies, så det nu er muligt at vandre i samme højde som trækronerne. 

Sydamerika lige før indvielsen i 2003

Saltvandsakvariet "Sirenen"

2009: Kraniegrotten kommer til

  • 2009: Kraniegrotten indvies. I denne mørke grotte, der et gammelt gravsted, er det bl.a. muligt at møde kæmpestore anakondaslanger, flagermus, kakerlakker, fugleedderkopper og hundredvis af selvlysende kranier.
  • 2010: Den asiatiske kuppel ombygges, og tempelruiner inspireret af Angkor Thom i Cambodia integreres i udstillingen. Samtidig laves et anlæg til amerikansk alligator. 2010 er også året, hvor Randers Regnskovs Naturfond etableres.
  • 2011: Jungleprofessorens Hytte, hvor de frække næsebjørne ynder at gå på rov, indvies.
  • 2012: Verdens største øgle, den majestætiske komodovaran, flytter ind i den asiatiske kuppel i et nyt, flot anlæg bygget med inspiration fra tempelruinerne fra Angkor Thom i Cambodia. Samtidig indvies DanmarksParken – et stort udendørsområde med legeplads, grønne arealer, bondegårdsdyr og restaurant Frilandsgaarden 2012 er også året, hvor det for første gang lykkes Randers Regnskovs Naturfond at opkøbe et stort stykke uberørt regnskov i Ecuador.

2014: NaturTalent har premiere

  • 2014: Det store, spektakulære show NaturTalent har premiere.
  • 2015: Junglens konge, den majestætiske jaguar, flytter ind i Randers Regnskov i et nyt, stort udendørsanlæg, og Grevinde Alexandra bliver ambassadør for Randers Regnskovs Naturfond.
  • 2016: Jaguaranlægget udvides, og der bygges et nyt udensdørsanlæg til tapirerne.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)