Ja! Både i forhold til sammensætningen af foderet samt tidspunktet og måden, det ”serveres”.
Ligesom mennesker har dyr brug for en varieret kost for at trives, så det har vi stor fokus på. Rovdyrene får desuden så vidt muligt hele dyr med pels, hud, kød, knogler, indvolde m.m., da de er spækket med livsvigtige vitaminer og mineraler og kræver en del arbejde at partere, spise og fordøje.
For at undgå at hverdagen ikke bliver for rutinepræget for dyrene, fodrer vi også på forskellige tidspunkter fra dag til dag og i overensstemmelse med dyrets naturlige rytme og levevis. Det er bl.a. derfor, at jaguarerne kun fodres to gange om ugen.
I stedet for blot at servere foderet i en skål, gør vi meget ud af at få dyret til at arbejde for føden – ligesom de ville gøre i naturen. Vi kan finde på at sprede foderet i hele anlægget, grave det ned, hænge det op eller gemme det i foderbolde eller andre beholdere, så dyret skal søge efter det, udtænke en plan for at få fat i det og udføre planen ved at grave, klatre, balancere, springe, manipulere et objekt eller andet, der stimulerer deres naturlige adfærd.
Men er det ikke lidt synd, at dyret skal bruge så meget krudt på at få fat i foderet? Nej, tvært imod!
Et andet enkelt men effektivt redskab til at berige dyrene er at introducere fremmede lugte til deres anlæg! Det kan være et parfumestænk på en træstamme, tis eller lort fra andre arter spredt i anlægget, krydderier i en sæk med hø, toiletrullerør fra vores insektopdræt osv.