Sydamerika

Sydamerikakuplen

Når du træder ind i den sydamerikanske kuppel, træder du ind i en eventyrlig verden med uudforskede grotter, brusende vandfald, et rigt dyre- og planteliv og en tilgroet træhytte, hvor der bor en hemmelighedsfuld jungleprofessor.

I den sydamerikanske kuppel kan du møde alt lige fra de to store søkøer, der roligt svømmer rundt blandt en stor flok sorte piratfisk, til de små men hårdtarbejdende bladskærermyrer, der utrætteligt slæber tunge bladstykker ned i deres underjordiske bo.

Den sydamerikanske kuppel blev indviet i 2003 og har et areal på 2000 kvadratmeter.

Helt tæt på aberne

For mange er den største oplevelse nok at se de mange små fritlevende aber, der altid er fulde af spilopper. Aberne er meget tillidsfulde og færdes ofte på klipperne langs stierne, hvor det er muligt at opleve dem helt tæt på.

Du kan både møde springtamariner, paryksilkeaber, nataber og de frække hvidhovede sakiaber.

Tag med bladskærermyrerne på arbejde!

Man skal ikke gå langt i den sydamerikanske kuppel, før man møder en motorvej af myrer, der myldrer af sted med hvert deres bladstykke.

Bladskærermyrerne er nok blandt regnskovens mindste beboere, men de er til gengæld de stærkeste og mest arbejdsomme. Hvis en voksen mand skal eftergøre deres kraftpræstation, skal han 12 timer i døgnet spæne af sted, alt hvad han kan, mens han med munden løfter over 400 kg - hvad der i vægt svarer til en af søkøerne her i Randers Regnskov!

Treetop walking

Du kan også opleve den sydamerikanske kuppel fra en helt anden vinkel. Fra toppen af Mayatemplet kan du, hvis du tør, vove dig ud på det store brætrodstræ og videre ud på en smal og gyngende hængebro, der fører dig til det øverste plateau.

Vover du dig op i trækronerne, får du mulighed for at få komme nærmere på regnskovens fugle. Du kan også være heldig at møde et dovendyr, men du skal kigge godt efter. Dovendyret er mester i gemmeleg!

Fra Treetop Walk kan du komme helt tæt på den smukke mørkrøde ara papegøje.
Du kan også være heldig at møde et af Regnskovens dovendyr.