Oplevelsen

Oplevelsen i Randers Regnskov

At træde ind i Randers Regnskov er som at træde ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig, og fyldt med lydene fra de brusende vandfald og mange fritlevende aber og fugle. I trækronerne over dig hænger flagermus og dovendyr, og i skovbunden arbejder bladskærermyrene utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres underjordiske bo, alt imens søkøerne roligt svømmer rundt blandt maller og piratfisk.

Randers Regnskov er et levende økosystem under konstant forandring, og der sker altid noget nyt - et helt unikt sted for børn og voksne i alle aldre!

3600 kvadratmeter tropisk regnskov

Den 3600 m2 store tropeudstilling består i dag af tre kupler med dyr og planter fra verdens tre store regnskovskontinenter: Sydamerika, Asien og Afrika. I Randers Regnskov kan du desuden besøge det Asiatiske Slangetempel, hvor ugiftige snoge og kvælerslanger lever frit, den mørke Afrikagrotte med nataktive dyr, og den sunkne fregat ”Sirenen”, hvor du kan opleve et væld af farvestrålende saltvandsfisk og koraller fra verdens koralrev.

Omkring halvdelen af de 250 dyrearter, som Randers Regnskov huser, lever frit og findes således i det samme unikke tropiske økosystem som de besøgende.

I de lune kupler kan du altid møde en af guiderne, som kan fortælle dig masser af spændende historier om dyrenes liv i verdens regnskove.
I de lune kupler kan du altid møde en af guiderne, som kan fortælle dig masser af spændende historier om dyrenes liv i verdens regnskove.

Udendørs børnezoo

Udover Regnskovens tropeudstilling er det også muligt at besøge den udendørs børnezoo ved Regnskovens Café. Her kan forældrene slappe af, mens børnene hygger sig sammen med de vestafrikanske geder og hvide, danske landkaniner.

118 ha natur tæt ved Randers Regnskov

Husk også at besøge det spændende naturområde Vorup Enge mindre end 300 meter fra Randers Regnskov. I engene er der anlagt stier, og der er opført tre nye fugletårne, hvorfra områdets spændende dyreliv kan iagttages. I sommerhalvåret afgræsses engene med gamle danske husdyrracer.

Der er gratis adgang til Vorup Enge.

Du kan også besøge det smukke Vorup Enge mindre end 300 m fra Randers Regnskov.