Verdensomspændende zoosamarbejde for naturen

Randers Regnskov er medlem af WAZA (World Association of Zoos and Aquaria), en zoo- og akvarieorganisation som arbejder for at fremme samarbejdet mellem zoologiske anlæg i hele verden. Samarbejdet skal sikre de højeste kvalitetsstandarder for dyrevelfærd og formidling, samt fremme avlssamarbejde, så dyrebestandene bevares.

Naturbevarelse er en meget central mission for WAZA.

Europæisk zoosamarbejde for naturen

Randers Regnskov er medlem af EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), en zoo- og akvarieorganisation som arbejder for at fremme samarbejdet mellem zoologiske anlæg i Europa. Samarbejdet skal sikre de højeste kvalitetsstandarder for dyrevelfærd og formidling, samt fremme avlssamarbejde, så dyrebestandene bevares.

Naturbevarelse er en meget central mission for EAZA.

EAZA har mere end 320 medlemmer i 35 lande, og haverne besøges årligt af 140 millioner mennesker.

Avlsprogrammer for truede dyr

Randers Regnskov deltager i EAZAs avlsprogrammer for dyr i zoos:

EEP (European Endangered  Species Programme) er et koordineret avlssamarbejde, hvor avlen af den enkelte art styres centralt, så der til alle tider er styr på genetiske slægtskab mellem de forskellige individer og hvilke zoologiske haver de findes i.

ESB (European Studbook) er en mindre intensiv overvågning af en given art for at se om man skal gå i gang med et mere kontrolleret avlssamarbejde.

Udvekslingerne af dyr i mellem de zoologiske haver foregår på nonkommerciel vis.

Samarbejde mellem danske zoos

DAZA (Danish Association of Zoos and Aquaria er en forening bestående af 16 af de største og bedste zoologiske haver og akvarier i Danmark. De arbejder for at øge interessen, forståelsen og respekten for naturen og for at bevare klodens rige dyreliv.

DAZAs medlemmer skal leve op til høje standarder inden for pasning af dyrene, alvssamarbejde, udveksling af dyr, formidling og undervisning, videnskabeligt arbejde og naturbevarelse.

Følgende danske zoologiske haver og akvarier er medlemmer af DAZA:

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)