Bigay

Randers Regnskov køber Regnskov

Naturbevarelse har altid været en helt central del af Randers Regnskovs identitet. Siden åbningen i 1996 er der blevet doneret 1 kr. pr. betalende gæst til naturbevarelse, som er gået til forskellige projekter i hele verden.

Siden 2004 har der er været et særligt fokus på regnskovene i Ecuador, hvor Randers Regnskov samarbejder med indianersamfundet Verde Sumaco for at undgå at olie- mine- og tømmerselskaber skal ødelægge naturen.

Bigay ligger i den ecuadorianske del af Amazonas, hvor Andesbjergene møder den varme og fugtige lavlandsregnskov.
Randers Regnskovs bestyrelsesformand, Torben Boldsen, skriver under på køb af regnskoven i Bigay.

Og nu øges indsatsen i Ecuador yderligere. Randers Regnskovs Naturfond har netop opkøbt 620 hektar uberørt regnskov i den ecuadorianske del af Amazonas. Landområdet, som kaldes Bigay, ligger op ad nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme, fugtige regnskov i Amazonlavlandet, hvilket tilsammen skaber optimale forhold for en ekstrem mangfoldighed af livsformer.

Regnskovens direktør Henrik Herold fortæller: "Det er et yderst spændende område, som vi glæder os til at lære bedre at kende. Lige netop her har man registreret nogle at de højeste antal arter af dyr og planter i verden, så det er et vigtigt sted at bevare. Det ligger som en bufferzone op ad en stor nationalpark, så på sin vis kan man vel sige at det er naturbevarelse i anden potens - at vi bevarer naturbevarelse!"

Regnskovens gæster gør det muligt

Carlos Alvarez er en af sælgerne. Han har ejet jorden i over tyve år, og ville gerne sælge til nogen som ønsker at bevare områdets natur.

"Det har altid været vigtigt for os at arbejde med naturbevarelse, og dette er bare en ny måde at gøre det på for os", fortsætter Henrik Herold. "Det er ren og skær idealisme - vi gør det fordi vi kan! Det er vores gæster i Randers Regnskov der gør det muligt for os at gøre en indsats, fordi der går 1 krone per betalende gæst til vores naturfond. Og det er penge som går direkte til naturbevarelse, for vi betaler selv alle administrationsomkostningerne og rejserne derover."

Med på rejsen for at købe land var en journalist fra Randers Amtsavis. Du kan læse mere om rejsen på deres hjemmeside.

Fotofælder i Bigay

For at få et indblik i dyrelivet i Bigay har vi opsat fotofælder, som skovvagterne jævnligt tilser. Her under kan du se et lille udsnit af de tusindvis af billeder og videoer som er blevet taget i Randers Regnskovs regnskov.