På rejse med Galathea 3

Fantastisk forsknings- og formidlingsekspedition

Galathea 3-ekspeditionen - den største danske forskningsekspedition i mere end 50 år - satte d. 11. august 2006 kurs mod verdenshavene for at sejle jorden rundt, og lagde til kaj igen ved Langelinie i København d. 25. april 2007. Randers Regnskov var selvfølgelig med på den ekspedition.

På hjemmesiden www.galathea3.dk kan du læse mere om Galathea ekspeditionen, der sejlede hele verden rundt på 8 måneder.

Bag videnskabsministeriet, og i foråret 2005 blev projektet officielt søsat af ekspeditionens protektor Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

Randers Regnskov - et helstøbt videnscenter

Et af hovedformålene med Randers Regnskov er at skabe en øget interesse og forståelse for naturen. Det er derfor helt naturligt, at Randers Regnskov straks sagde "ja", da vi blev tilbudt at deltage i Galathea 3-ekspeditione, hvis formål det netop er at sætte fokus på natur og naturvidenskab.

Interesse og forståelsen for naturen kan skabes ved at formidle om verdens regnskove, som vi gør i vores udstilling i kuplerne, men det kan lige såvel ske ved at formidle om lokal dansk natur, som vi gør gennem vores engagement i Vorup Enge.

På Galathea 3-ekspeditionen vil Randers Regnskov udvide de områder vi formidler om, ved både at deltage på toget til Nordatlanten omkring Færøerne og Grønland samt på togtet omkring Australien. Randers Regnskov søger derigennem at styrke sin position som et helstøbt videnscenter på naturområdet.