Mælkebøttedip/pesto

Ingredienser

  • Mælkebøtteblade (gerne spæde blade)
  • Rapsolie
  • Salt
  • Fast ost (fx Havgus fra Arla Unika)
  • Solsikkekerner
  • Sukker
  • Citronsaft

 

Fremgangsmåde

  • Skyl mælkebøttebladene grundigt og kom dem i blenderen. Du kan med fordel hakke dem groft med en kniv, inden de kommes i blenderen.
  • Tilsæt lidt olie, så bladene bliver blendet.
  • Skær osten i små tern.
  • Rist solsikkekernerne på en tør, varm pande.
  • Solsikkekernerne kommes ned til mælkebøtterne, og en teskefuld salt tilsættes. Det hele blendes, indtil pestoen er ensartet (tilsæt evt. mere olie).
  • Tilsæt citronsaft og ost og blend igen, indtil pestoen har den konsistens, du foretrækker.
  • Smag til med sukker, salt og peber og rør pestoen igennem.
  • Pestoen kan også tilsættes hvidløg, pinjekerner eller andre smagsgivere efter eget ønske.

 

Så har du en lækker mælkebøttepesto til din sommersalat, dip til chips eller grissini eller vend dine kartofler i den, enten efter de kogt, eller før de bliver ristede i ovnen.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)