Brændenælde/tomat relish

Ingredienser

  • Brændenælder med stængler (helst spæde planter)
  • Danske tomater
  • Rapsolie
  • Salt
  • Æbleeddike
  • Sukker
  • Almindelige løg

 

Fremgangsmåde

  • Skær tomaterne i kvarte, fjern blomst og kerner.
  • Hak løget fint.
  • Svits løget af i en smule olie og tilsæt tomater, æbleeddike og sukker.
  • Kog det hele ved svag varme ca. 1½ time til relishen får en grødet konsistens.
  • Kog en stor gryde vand. Overhæld brændenælderne og lad dem trække i ca. 5 minutter.
  • Læg brændenælderne i en sigte og klem så meget vand ud af dem som muligt.
  • Hak brændenælderne med en stor kniv, kom dem i gryden med tomaterne og kog det i 2-3 minutter.
  • Smag til med salt, evt. sukker.
  • Kom den på skoldede glas.

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)