Historie

Randers Regnskovs spæde start

Midt i firserne opstod de første spæde tanker omkring en turistattraktion i Randers.

Initiativtageren Regnar Kirkeby havde en klar tro på, at en udstilling omhandlende natur var den rigtige basis for en seværdig attraktion. Det lykkedes Regnar Kirkeby og en projektgruppe at gøre daværende Randers Kommune interesseret i projektet, og engen ned mod Gudenåen ved Justesens plæne blev udpeget som den ideelle placering.

Den 1. januar 1995 blev direktør Henrik Herold ansat og kort tid efter blev flere af Randers Regnskovs nuværende medarbejdere ansat.

Byggestart

Den nødvendige anlægskapital på 25 mio. kr. blev skaffet og i 1994 kunne byggeriet begynde. Efter en byggeperiode på ca. 2 år kunne den selvejende institution Randers Regnskov åbne d. 13. juni 1996.

Indvielse

Randers Regnskov indvies den 13. juni ved protektor H.K.H. Prinsesse Alexandra.

Randers Regnskov blev allerede fra starten en stor publikumssucces. Inden udgangen af 1996 havde mere end 200.000 mennesker besøgt Regnskoven.

Nye udstillinger i perioden 1997-2001

I 1997 blev der etableret 10 terrarier i dioramahallen, fortrinsvis til giftige slanger, varaner, muse- og pindsvinearter.

I 1999  åbnede “Slangehallen” - et regnskovsrum på ca. 130m2 med fritgående, ufarlige slanger.

I 2001 blev blev en del af Asienkuplen omdannet til et stort abe og odderanlæg. I anlægget kan der i dag ses gibbonaber og dværgoddere. Anlægget blev officielt indviet den 30. marts af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Alexandra

Nye udstillinger i perioden 2002-2007

I forbindelse med opførelsen af en ny stor kuppel til dyr og planter fra den sydamerikanske regnskov, blev hovedindgang, café og butik flyttet og kraftig udvidet i 2002. Det gamle indgangsparti blev samtidigt ombygget til madpakkeområde og skoletjenestelokale.

I 2003 åbnede Sydamerikakuplen. Kuplen er på 2000 m2 og dermed mere end dobbelt så stor som de to oprindelige kupler tilsammen.

I 2005 åbnede Regnskovens saltvandsakvarie, med et stort antal fisk fra Caribien. I samme år blev Afrikakuplen renoveret og ombygget, så det bl.a. blev muligt at se colobusaber i et nyt stort anlæg.

Fra 2006 fik gæsterne mulighed for at vandre i højde med trætoppene med Treetop walking.